Verhalen

image

Hikkies – Een clan van vogels

Wat zijn Hikkies?

‘Hikkies zijn boekjes die een brug willen slaan tussen jonge tieners met diverse etnisch-culturele, talige en genderspecifieke achtergronden.’

Hoe heerlijk was het dan ook dat ik mijn eigen Hikkie aan de bestaande reeks mocht toevoegen! Er rolde een verhaal uit mijn pen over een rebelse dochter van een stamleider, een meisje dat ontdekt dat ze anders is dan de rest van de wereld. Of klopt dat wel?

Je kunt het hier zelf lezen…

image

Robin & Alex

Een heel jaar lang schrijven Alex en Robin elkaar brieven. Startpunt is hun stukgelopen relatie, en een onbepaald aantal maanden stilte die daarop volgde. Wat dit voor beiden teweegbrengt, valt nog af te wachten. Als ZiZo-lezer (m/v/a) zit je op de eerste rij om mee te snuisteren in hun schrijfsels.

Deel I lees je hier.

Deel II lees je hier.

Deel III lees je hier.

Deel IV lees je hier.

Het laatste deel V lees je hier.

image

Labyrint – De windstille vrouw

In 2014 mocht ik zetelen in de jury van de Labyrint-kortverhalen wedstrijd. Wat een heerlijk voorrecht, om zoveel moois onder ogen te krijgen…  . De kleurrijke, betoverende verhalen stroomden in grote getale toe, en er zaten zelfs zoveel bijzondere verhalen bij dat Johanna Pas vanuit boekhandel Kartonnen Dozen besloot dat we deze verhalen onmogelijk voor onszelf konden houden. Ze werden dan ook gebundeld in een heerlijk boekje. Ik mocht hiervoor zelf ook een verhaal uit mijn pen toveren!

Meer info hier.

Het boekje kun je hier kopen.

image

Pure Fantasy – Het foute puzzelstuk

Kun je je dat voorstellen, dat je als beginnend schrijver je verhalen super hoopvol naar 101 tijdschriften stuurt? En… kun je je ook voorstellen dat je 101 mails ontvangt waarin de redacties van deze 101 tijdschriften je laten weten dat ze, helaas pindakaas, je verhaal niet zullen publiceren? Kun je je dan ook voorstellen hoe hoog het gat is dat je in de lucht springt wanneer je ineens een mail terugkrijgt met daarin een dikke, vette ‘ja’? Want die kreeg ik van Pure Fantasy. Twee maal na elkaar zelfs.

image

Pure Fantasy – Lynxen

Yep.

Dit was de tweede keer.

 

image

Zizo – Rennen voor de boot

Verhalen schrijven in opdracht is lastig. Mijn muze trekt er maar al te vaak haar delicate neusje voor op. Met deze opdracht liep het echter anders: toen ik werd gevraagd een verhaal te schrijven gebaseerd op een oude foto, sprong de eerder vermelde muze er gretig op af, besnuffelde het hele idee, en zette er volop haar tanden in.

Lees het verhaal hier.